MARDİN / KIZILTEPE - Üçevler İlkokulu

Şükrü KAYA - Okul Müdürü

1974 Mardin Kızıltepe doğumlu olup, ilkokulu Mardin-Mazıdağı Yatılı İlköğretim Bölge okulunda, ortaokulu Diyarbakır Dicle Öğretmen Lisesi’nde, liseyi Malatya Akçadağ Anadolu Öğretmen Lisesi’nde okudu. 1999 yılında Atatürk Üniversitesi Ağrı Eğitim Fakültesi Sınıf Öğretmenliği Bölümü’nden mezun oldu. Aynı yıl Mardin Gökçe İlköğretim Okulu’nda göreve başladı. 2001 yılında Dünya Bankası II.Faz Temel Eğitim Projesi kapsamında yaptığı proje  ile Gökçe İlköğretim Okulu’na büyük bir kütüphane kazandırdı. 2004 yılında il içi yer değiştirme ile Mardin Kızıltepe Sıtkı Türkoğlu İlköğretim Okulu’na ataması yapıldı. 2007 yılında aynı okulda müdür yardımcısı olarak göreve başladı. Görev süresi içerisinde çeşitli çalışmaların ve projelerin yürütülmesinde görev aldı. Mardin Kızıltepe Sıtkı Türkoğlu İlköğretim Okulu “SEVGİ KÜTÜPHANESİ” projesiyle Toplam Kalite Ödül Yönergesi doğrultusunda Ekip Dalında okuluna Mardin İl 1.’liğini kazandırdı. 2008 yılında Dördüncü Eğitimde İyi Örnekler Konferansı Kapsamında “EN İYİ GÖRÜNÜMLÜ VE BAKIMLI OKUL BAHÇELERİ” projesi ile Mardin’i temsil projesinde yer aldı. 2008 yılında SODES(Sosyal Destek Programı) kapsamında “Haydi Gençler Spora” projesi ile Mardin’de kabul edilen ilk okul projesinde yer aldı. Aynı yılın sonunda Mardin İl Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesindeki Araştırma Geliştirme Birimi’nde görevlendirildi. Bu birimde ekip arkadaşlarıyla sayısız proje hazırladı ve bu projelerde yer aldı. Mardin İl Milli Eğitim Müdürlüğü 2010-2014 Stratejik Plan Hazırlama Ekibi’nde ve ayrıca Kızıltepe İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün 2010-2014,2015-2019 ve 2019-2023 Stratejik Plan Hazırlama Ekibi’nde görev aldı. 2010 Ağustos ayında Araştırma Geliştirme Birimi’nden istifa ederek okuluna geri döndü. 2013 yılında Sıtkı Türkoğlu İlkokulu’nda müdür olarak göreve başladı. 2019 yılında ikinci üniversite olarak Sosyoloji bölümünü bitirdi. Yüksek lisansını Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler alanında yaptı. 30.06.2022 tarihinde okulumuza (Üçevler İlkokulu´na) ataması yapılmış olup, halen bu görevini sürdürmektedir. Evli ve dört çocuk babasıdır.